top of page

Lepak.

Ključna uloga u proizvodnji lepljenih greda je lepak, koji mora odgovarati desetinama međunarodnih standarda i zahteva, imati izuzetnu jačinu veze i imati apsolutnu vodootpornost. Postoje dva važna uslova za lepak - to je obavezno u skladu sa strogim ekološkim standardima, uključujući i neutralan efekat na zdravlje ljudi, kao i da  lepak ne predstavlja prepreku za "disanje" drveta.

U proizvodnji lamelnog drveta koristimo visokotehnološki lepak kompanije AKZO NOBEL kasko (Holandija), koji je nezapaljiv, bez mirisa i ekološki je. Leplivost Akzo Nobel Casco u potpunosti odgovara CaHПИН 2.1.2.729-99, standard EN 204 D4 Kvalitet, klase D4 i VATT-91 i ispunjava zahteve EN 204 D4 klase, UNS 235, JIS K6806 i VATT`91.

Lepljenje greda se vrši u potpunoj saglasnosti sa specifikacijama i preporukama proizvođača. Zaposleni u Akzo Nobelu vrše sistematsko praćenje načina na koji se tehnologija lepljenja prati direktno u proizvodnji. Pored toga u strukturi naše kompanije postoje laboratorije i OTC, za postizanje visoke preciznosti  gradje gde  se svakodnevno vrse testovi I probe na lepkove.

bottom of page