top of page

Zdravlje

 

 

 

 

Zdravlje - drvena kuća


Život u drvenoj kući je povezan sa mnogim pozitivnim emocijama. Miran, prostran i atraktivan ambijent omogućava da se osećate opušteno. To je lako da se opustite i iskusite moć  drveta, da se poboljša harmonija  duha i tela. Drvene kuće - toplo i čvrsto, ali diše dizajn takođe obezbeđuje odličan kvalitet vazduha, koji pomaže da se osećate bolje, da se  oslobodite od stresa, opustite se i živite  zdrav način života.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sibirski drvo - ekološki građevinski materijal


U generalnom plasmanu materijala prema stepenu emisija, drvo pripada najboljoj  i najvišoj ekološkoj kategoriju. Proizvodi od drveta  ne emituju štetne čestice u vazduh ili gas hemikalija. U laboratorijskim testovima, drvo se dokazao kao siguran i ekološki prihvatljiv građevinski materijal - i on se proverava vekovima u stvarnom životu.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jedinstven kvalitet vazduha u drvenoj kući


Kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru utiče na svakog od nas. Prema istraživanju, drvena kuća je finog kvaliteta unutrašnjeg vazduha. Log strukture efikasno poravnava vlažnosti i temperature vazduha u prostorijama. Drvo  ima prirodnu sposobnost da veže vlagu kada nivo vlažnosti raste. Kada  vlažnost padne ispod optimalnog nivoa, vlaga je ponovo puštena, održavanje visokog kvaliteta vazduha.
Drvo održava relativnu vlažnost vazduha u zatvorenom prostoru u optimalnom opsegu (između 30 i 55%). Za granicama  optimalnog opsega vlage iznos i mobilnost prašine, virusa i bakterija u zatvorenom prostoru vazduha znatno se  povećava i često dovodi do zdravstvenih problema kao što su respiratorne infekcije, astme, alergije, iscrpljenosti i glavobolja.
Odlican kvalitet vazduha u prostorijama nemoguce je postici bez provetravanja .Drvena kuca dise ,ventilacija je potrebna ali u manjim kolicinama zbog izuzetne mogucnosti drveta da balansira izmedju vlaznosti I temperature .

bottom of page